Днес в Изложбена зала  Иван Милев в Културно-информационния център на

...
Днес в Изложбена зала  Иван Милев в Културно-информационния център на
Коментари Харесай

Изкуство в центъра от Габрово гостува в Казанлък

Днес в Изложбена зала  „ Иван Милев " в Културно-информационния център на ул. “Искра “№4 в Казанлък гостува Художествена изложба „ Христо Цокев “ - Габрово с галерия „ ИЗКУСТВО ОТ ЦЕНТЪРА “. Изложбата бе открита от ръководителя на представителството на Съюза на българските художници в Казанлък Росен Дончев, който приветства шефа на габровската изложба Евгени Недев.



Идеята за експозицията се ражда още през 2013 година и е обвързвана с 50 годишнината на Художествена изложба „ Христо Цокев “ и с 155 годишнината на град Габрово. Историята на града е тясно обвързвана с пътищата, минаващи през Балкана и духа на габровеца. Именно за това екипът на габровската изложба реши актуалната градска просвета и дух да бъдат показани посредством пътуваща галерия.

За присъединяване се поканени 30 габровски художници от разнообразни възрастови групи, всеки със личен темперамент и жанр в живописта. На всеки създател галерията даде по две платна с идентичен размер 50/60 - 50 са годините на галерията, а 60 са платната в изложбата.



„ ИЗКУСТВО В ЦЕНТЪРА “ символизира географското разположение на Габрово – в центъралната част на картата на България.

Изложбата е по покана на Община Казанлък и Съюза на българските художници в Казанлък и ще продължи до 20 август. В минали години тя среща дружелюбен банкет в други градове на България и Европа.

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР